A PAISPREZECEA SCRISOARE LITERARĂ ȘI PEDAGOGICĂ ADRESATĂ ROMÂNILOR PE DRUMUL SALVĂRII POPORULUI ROMÂN ȘI AL ROMÂNIEI . ACUM POPORUL ROMÂN ȘI ROMÂNIA, NOI , ROMÂNII, AVEM UN IDEAL NAȚIONAL CARE SĂ NE UNEASCĂ, SĂ NE ORIENTEZE ȘI SĂ NE LUMINEZE CALEA ÎN ISTORIE, CĂTRE CARE SĂ MERGEM !

Cea de-a Paisprezecea Scrisoare literară și pedagogică ne dezvăluie nouă, românilor, situația disperată  și periculoasă în care ne aflăm ca popor ( suntem o turmă risipită, jefuită și pierdută în  pustiul istoriei. Nu știm nici ce este cu noi și nici în ce direcție mergem). Aflați în această Situație dramatică, introduși în Macro-Situația Capcană Concasor în care ne complacem și din care nu întreprindem nimic ca să ne salvăm, care ne distruge zi de zi, milimetru cu milimetru, Poporul român are o nevoie imperioasă de un Ideal național. Idealul național, se demonstrează în această Scrisoare literară și pedagogică, are  o mare însemnătate în istoria unui popor. Este Steaua polară care îi călăuzește mersul în Istorie, care îi arată Direcția, Calea pe care trebuie să meargă, și care îl unește asemenea unui liant, motivându-l și dându-i putere să devină un Mare popor. Ca să rămână în istorie. Să nu piară. În această a Paisprezecea Scrisoare literară și pedagogică îi este  revelat, dezvăluit poporului român Idealul național al acestui moment, al acestei perioade istorice. Cel care ne arată  Calea pe care să mergem în viitor ca să nu pierim în Istorie !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCRISORI LITERARE ȘI PEDAGOGICE

APEL ADRESAT POPORULUI ROMÂN !

PATRIOŢI ROMÂNI, NU MAI PUTEM AȘTEPTA, ȚARA ESTE APROAPE TERMINATĂ.  DACĂ NU  SE VA ÎNTÂMPLA UN MIRACOL ÎN ISTORIA NOASTRĂ CARE SĂ NE SALVEZE VOM DISPĂREA CA POPOR ȘI CA NAȚIUNE.

 DE ACEEA TREBUIE SĂ NE ORGANIZĂM,  SĂ PORNIM LA LUPTĂ SĂ SALVĂM  ROMÂNIA ȘI POPORUL ROMÂN !

 A   PAISPREZECEA  SCRISOARE LITERARĂ ȘI PEDAGOGICĂ 

ADRESATĂ ROMÂNILOR

 PE DRUMUL SALVĂRII POPORULUI ROMÂN ȘI AL ROMÂNIEI 

ACUM POPORUL ROMÂN ȘI ROMÂNIA, NOI , ROMÂNII, AVEM UN IDEAL NAȚIONAL CARE SĂ NE UNEASCĂ, SĂ  NE ORIENTEZE  ȘI SĂ NE LUMINEZE CALEA ÎN ISTORIE, CĂTRE CARE SĂ MERGEM ! 

 

     Să ne continuăm marșul nostru  cuminte, blând, tenace pe drumul salvării poporului român și al României.  Fie ca Domnul să ne conducă pe drumul acesta, să ne ajute, să ne orienteze  și să ne dea putere, să ajungem la  capăt, când poporul român nu va mai fi un popor victimă, CI UN POPOR SĂNĂTOS, PUTERNIC, BOGAT,  DEMN, CARE NU VA MAI FI AMENINŢAT  CU DISPARIȚIA. Care nu v-a mai fi manipulat, minţit, jecmănit, umilit şi distrus ! În „Scrisoarea literară  și pedagogică” precedentă spuneam  că :

  1. Starea poporului român și a României, Starea Organismul naţional românesc văzut în mersul lui prin istorie, în acest moment istoric şi în această perioadă postcomunistă este catastrofală. Că niciodată în Istoria lui milenară acest Organism naţional românesc nu a mai fost distrus într-o măsură atât de mare aşa cum a fost acum ! Că  România anului 2017 nu mai este nici măcar jumătate din România anului 1989, când a fost înlăturat Ceaușescu. Nu mai suntem poporul român care avea în 1989 23.467.000 de milioane de locuitori, ci  suntem o populaţie risipită, dezorganizată şi încăierată, de  numai 12 -13 milioane de suflete, care abia îşi duce traiul. Care nu mai are fabrici și uzine în care să muncească, de aceea au trebuit să plece din ţară peste 5 milioane de români, nu mai are nici resurse, aproape jumătate din pământul arabil al Țării a fost dat străinilor, nu mai este al nostru. Suntem un popor distrus și captiv. Și ce este și mai rău este că suntem distruşi şi dezarmați nu numai fizic, dar și psihic, moral, educațional, ideologic, politic. Spuneam în „Scrisoarea literară și pedagogică” anterioară că POPORUL ROMÂN ESTE O TURMĂ DE OI JEFUITĂ, RISIPITĂ, ÎMPRĂȘTIATĂ ÎN PUSTIUL-CAPCANĂ-CONCASOR ÎN CARE AM FOST INTRODUȘI, FĂRĂ PĂSTOR, CARE HABAR NU ARE CE ESTE CU EL ȘI ÎNCOTRO MERGE !

     Situația Poporului român este deci foarte gravă.  Iar dacă vom mai  rămâne mult timp pe această Linie de evoluție negativă pe care a fost introdus Organismul național românesc după 1989, dacă vom mai rămâne mult pe calea aceasta, în această  Macro-Situație Capcană Concasor noi ne sfărâmăm, ne măcinăm și ne distrugem. Și așa există Asasini, Mari Asasini economici din exterior, Forțe foarte puternice, foarte mari care vor să  dispărem ca popor și ca națiune.  În această perioadă s-a vorbit mult despre posibilitatea, sau amenințarea care planează asupra României de a fi împărțită în trei. Ne aducem aminte că  în decembre 1989 și în lunile următoare se vorbea despre un Plan din exterior care viza împărțirea României în trei părţi, care s-ar fi realizat dacă Securitatea și Armata l-ar fi apărat pe Ceaușescu și ar fi opus rezistență,  și dacă ar fi tras în popor. Iar faptul că Ion Iliescu și „revoluția” l-au înlăturat pe Ceaușescu a făcut ca acest Plan din exterior al împărțirii României să cadă. Planul acesta, așa cum s-a răsuflat, a existat deci. Pentru că acum, după 27 de ani, când suntem aproape o Entitate distrusă vedem că se profilează din nou la orizont.

    În această perioadă, februarie-martie 2017 se vorbește la Bruxelles despre o Uniune Europeană cu mai multe viteze, urmând ca România să  rămână la periferia Europei. Noi am spus cu mult timp înainte,  încă din anii 1992-95, şi am afirmat chiar şi în aceste Scrisori literare şi pedagogice, că Uniunea Europeană a fost un Experiment socio-politic și economic negativ prin care Țările din Est urmau să devină Piață de desfacere pentru Economiile Germaniei, Franței, pentru Multinaţionale şi Corporaţii,  care ar fi ieșit din criză prin jefuirea și sărăcirea Țărilor din Est, așa cum s-a întâmplat cu România și cu Bulgaria, care au fost Sisteme socio-economice distruse în cea mai mare parte. Tocmai de aceea, pentru că a fost concepută ca un Experiment care să salveze şi să ajute la dezvoltarea Economiilor occidentale dezvoltate, în primul rând a Germaniei, şi a Multinaţionalelor, Uniunea Europeană nu a funcţionat, iar acum se află în pragul destrămării. Este posibil ca acest Experiment socio-economic şi politic care a fost Uniunea Europeană pentru Marii Bancheri Internaţionali pentru Marii Asasini Economici din exterior, pentru Germania şi Franţa să îşi fi încheiat misiunea, şi să se renunţe la el, aşa cum s-a renunţat în anul 1989 la Experimentul comunist mondial.

    Aflat în această Macro-Situație gravă, de Capcană-Concasor, foarte periculoasă, situație în care  „Poporul român este o turmă de oi jefuită, risipită, împrăștiată în Pustiul-Capcană-Concasor în care am fost introduși, fără păstor, care habar nu are ce este cu el și încotro merge !” întrebarea pe care ne-o punem este :

  1. Cum am ajuns în această situație, și
  2. Ce trebuie să facem ca să ieșim  cât mai repede din această Macro-Situaţie Capcană Concasor în care Sistemul socio-economic se distruge de 27 de ani cu fiecare zi.  Care sunt mijloacele, metodele, Strategiile, fie ele şi subtile, mascate care ne-ar ajuta să ieşim din această Macro-situaţie distructivă ?  Asta în timp ce politicienii se ceartă pe toate canalele posturilor de televiziune, unde se anunţă periodic bombe de presă, crime şi tragedii oribile care ne ţin într-o tensiune îngrozitoare tocmai ca românii să se uite cu gura căscată la Scandalul și Circul care se derulează de 27 de ani pe scena politică și la televizor, cu scopul de a abate atenţia românilor de la gravele probleme cu care se confruntă România. Este vorba despre distrugerea poporului român, despre prăbuşirea lui totală, o dată  ce populaţia României care mai este în ţară a scăzut la 12-13 milioane de locuitori. În acelaşi timp România nu mai are Economie, industrie, Agricultură, Învăţământul, Cultura şi Sănătatea sunt la pământ, resursele sunt vândute în cea mai mare parte. Aşadar România a regresat, a involuat enorm în aceşti 27 de ani ajungând la stadiul în care era în anii 1950, ba chiar mai rău, în timp ce la televizor se dezbat scandalurile din viața politică și scandalurile mondene, IAR ACESTE  GRAVE ȘI MARI ADEVĂRURI LE SUNT ASCUNSE ROMÂNILOR. Așa cum le-au fost ascunse  adevărurile despre evenimentele întâmplate în decembrie 1989 când am fost manipulați și prostiți  în ultimul hal, făcuți să credem că acele  evenimente au fost o Revoluție, noi fiind de fapt nişte şobolani manipulaţi. Când în realitate au fost, cum am afirmat, un Război hibrid dus împotriva Statului român, a poporului român, a lui Ceaușescu și împotriva Partidului comunist român.

     Dintre aceste patru ţinte, Obiective ale Războiului hibrid din decembrie 1989, în afara poporului român, care este aproape distrus, celelalte obiective au fost distruse chiar atunci. Adevăruri cumplite despre care din păcate aveam să aflăm abia după 20 de ani, când ştim că de fapt evenimentele din decembrie 1989 au fost opera Serviciilor Secrete sovietice, americane, maghiare, GRU, KGB, CIA, AVO, franceze,  israeliene şi sârbe. Ce trist pentru un popor milenar, aşa cum suntem noi, românii, să fin  atât de  prostiţi şi păcăliţi, să fim atât de ușor puși să ne distrugem Statul, Conducătorul, să ne distrugem Economia, să ne distrugem totul, în final distrugându-ne  pe noi ca popor în istorie. Ajunşi aici suntem profund îngrijoraţi, şi nu putem să nu observăm lucrul acesta, văzând coalizarea mai multor Servicii Secrete, a mai multor Ţări în anul 1989 împotriva României. Cu acest prilej ni s-au descoperit cei care ne sunt duşmani, cei care au interese ca România să fie slabă, să fie distrusă, urmând ca ei să profite de pe urma distrugerii noastre. Am spus că în Războiul hibrid din decembrie 1989 care l-a răsturnat pe Ceauşescu de la Putere (asta şi pentru că a fost trădat de Securitate şi de Armata, care s-au dovedit a fi fost slabe, care au fost făcute knocaut. De fapt Ceauşescu a fost dat jos de la putere de către Securitate şi Armată, care prin asta s-au pus în slujba duşmanilor Ţării. Şi s-au compromis pentru totdeauna în istora acestui neam.

       S-au gândit ei oare, Capii Securităţii şi ai Armatei din anul 1989, că trădându-l pe Ceauşescu, ei îşi trădează ţara, că distrugându-l pe Ceauşescu ei distrug poporul român şi participă în mod direct, şi pe termen lung, la distrugerea Economiei României, la distrugerea poporului român ? Ne ducem  raţionamentul mai departe : bun, stimată Securitate comunistă şi stimată Armată a României, ne adresăm Capilor, Conducerii acestor Instituţii, distrugându-l pe Ceauşescu aţi distrus Statul român şi aţi participat indirect, şi participaţi în continuare, la Distrugerea României. Acum nu credeţi că ar trebuit să vă îndreptaţi greşeala, adică trădarea Ţării, şi să  readuceţi România pe linia de plutire ? Nu credeţi că este de datoria voastră, dacă aţi distrus România, acum să participaţi la reconstrucţia ei ? Vedeţi cum stau lucrurile ? Or dumneavoastră, Serviciile secrete, procedaţi invers, participaţi în continuare la distrugerea Organismului naţional românesc ) au fost implicate Serviciile secrete ale URSS, SUA, Ungariei (AVO), ale Serbiei şi al Israelului, or asta înseamnă, raţionamentul este cât se poete de logic, că aceste Ţări au  avut interese ca  România să fie slabă,  înfrântă, să fie transformată în Piaţă de desfacere şi în Colonie, să se dezintegreze, ele urmând să profite de pe urma distrugerii României.  Iată o descoperire foarte importantă, pe care nu a mai făcut-o nimeni până acum.

     AŞA DAR ESTE IMPERIOS NECESAR SĂ IEŞIM CÂT MAI REPEDE DIN MACRO-SITUAŢIA CAPCANĂ MALAXOR ÎN CARE AM FOST BĂGAŢI ŞI ÎN CARE NE-AM ADÂNCIT ŞI NE ADÂNCIM ŞI NOI. Şi încotro să mergem, pe ce Cale să apucăm ca totuşi să ieşim din această Stare de Victimă, de cobai nefericiţi şi săraci introduşi într-un Experiment subtil şi nimicitor care ne poate duce la dispariţie ?

    (Mai deschidem o paranteză. Să observăm că pe parcursul acestor 27 de ani, timp în care Organismul naţional românesc a fost distrus într-o mare măsură, nimeni nu v-a spus lucrurile, Adevărurile pe care vi le-am spus noi în aceste Scrisori Literare şi Pedagogice, şi în alte lucrări ale noastre. De ce ? Pentru că toţi cei care s-au aflat la Conducerea ţării în aceşti 27 de ani, ca indivizi umani (şi toţi cei din mass-media, oamenii de ştiinţă, de cultură, profesorii universitari) s-au aflat în Situaţia de Minus Informaţie, iar ca partide politice, ca grupuri de conducere şi de interese, ca Instituţii şi clase sociale şi ca popor s-au aflat în situaţie de Fenomen Minus Informaţie. Ce vrem să spunem ? Spunem că toţi acei care s-au aflat la Conducerea Ţării, DUPĂ 1989, în Funcţii, Posturi din care puteau să influenţeze în bine mersul României, aflându-se în Situaţia de Minus Informaţie şi de Fenomen Minus Informaţie, chiar dacă ar fi vrut să facă ceva bun pentru Poporul român, chiar dacă ar fi vrut să ia decizii bune, să-i facă bine Ţării, EI NU AR FI PUTUT SĂ FACĂ LUCRUL ACESTA PENTRU CĂ AFLAŢI ÎN SITUAŢIA DE MINUS INFORMAŢIE ŞI DE FENOMEN MINUS INFORMAŢIE EI HABAR NU AR FI AVUT CARE SUNT ACELE DECIZII BUNE ŞI CUM AR FI PUTUT ELE FI ELABORATE. NU AR FI ŞTIUT NICI SĂ DESCIFREZE REALITATEA, AŞA CUM AM FĂCUT-O NOI ŞI NICI SĂ ELABOREZE ACELE DECIZII BUNE CARE AR FI REZOLVAT PROBLEMELE CU CARE NE CONFRUNTAM, PENTRU CĂ NU AR FI FOST CAPABILI SĂ LE GÂNDEASCĂ ŞI NICI CE TREBUIE SĂ FACĂ PENTRU CA DECIZIILE LOR APLICATE ÎN PRACTICĂ SĂ PRODUCĂ EFECTE POZITIVE, CARE SĂ SCOATĂ ŢARA DIN MARASMUL ÎN CARE NE SCUFUNDĂM. Uitaţi-vă dumneavoastră, de 27 de ani cei care sunt la Conducerea ţării, Preşedinţii, Guvernele, Parlamentele, Consilierii lor, Institutele de cercetări şi profesorii din domeniile ştiinţelor sociale,  cei care au făcut și fac parte din  Instituţiile importante ale Ţării în afară de a se certa între ei divizând şi antagonizând Societatea ei nu mai ştiu ce trebuie făcut ca România să înceapă să evolueze. Parlamentarii şi Guvernanţi în afară de a promite înaintea alegerilor că fac şi drag, şi de a nu face nimic după ce ajung la putere nu mai ştiu altceva. Academicienii, Economiştii, Oamenii de ştiinţă pe care i-a avut România şi îi are în aceşti 27 de ani, Serviciile secrete, Capii Armatei, Consilierii lor habar nu au avut (nu au ştiut)  şi habar nu au că de fapt România se găseşte într-un mare, subtil şi foarte savant Război, foarte distructiv, şi dacă se află în această situaţie ce trebuie făcut ca să ieşim din această Groapă istorică toxică a sinuciderii naţionale. De ce ? Pentru că se află în Situaţie de Minus informaţie. Situaţie în care noi, cei din Biroul de Viitorologie de la Bucureşti, nu ne găsim. De aceea noi vedem cât se poate de clar care este adevărata realitate, adevărata situaţie a poporului român şi a României, care sunt Problemele cu care se confruntă românii şi cum pot fi ele rezolvate aceste probleme).

      Primul lucru pe care trebuie să ni-l propunem ca să ieşim din această Macro-situaţie distructivă și pe care trebuie să  îl construim și să îl definim este să avem un IDEAL NAŢIONAL. Adică să ştim unde vrem să ajungem şi pe ce Cale să mergem ca să ajungem Acolo unde suntem salvaţi, astfel încât să ieşim din această Situaţie de popor victimă. Să ne descoperim Adevăratul Ideal național și să-l construim ! Când un popor, aflat în suferință, în pericol, așa cum este poporul român, are un Ideal național : 1. el are o stea călăuzitoare după care să se conducă, el are o direcție în care merge, ȘI ANUME CĂTRE REALIZAREA IDEALULUI NAȚIONAL. Idealul național este unul dintre cele mai importante lucruri în istorie pentru un Popor. Un popor care nu are un Ideal național este ca o turmă  de oi rătăcită aflată în mijlocul pustiului care nu știe încotro s-o ia. Și nici nu are nici o dorință, nici o motivație de a merge pentru a ajunge undeva.  Pentru că în Primul Război mondial românii au avut un Ideal național, acela al Unirii provinciilor țării, Ideal național pe care îl aveam în subconștientul nostru, românii au luptat eroic în Marele Război de apărare a Țării, așa cum era el numit în epocă…(or acum pentru ce să luptăm noi, românii, când nu avem pentru ce!) Așadar Idealul național este foarte important pentru un Popor, pentru Istoria acelui popor, pentru că este Steaua polară care ne cheamă  să mergem către ea. Care ne arată Direcția în care trebuie să mergem, care  îi motivează pe toţi oamenii acelui popor, şi care îi unește ca un liant într-un Organism social închegat, unit…

  După ce am realizat Marea Unire din anul 1918 s-a întâmplat un lucru ciudat şi negativ, care ne-a făcut mult rău. Aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în viaţă, când Omul şi-a văzut sacii în căruţă, când şi-a atins scopul, el se relaxează, devine demotivat, nu mai are pentru ce să lupte. Aşa se întâmplă şi în istorie cu popoarele…Aşa s-a întâmplat şi cu poporul român şi am plătit scump această delăsare, demotivare istorică. (de care este vinovată în primul rând Clasa politică, incapabilă să gândească un alt Ideal național pe care să îl dăruiască românilor. Politicienii din perioada interbelică, la fel ca cei de azi, și ca și din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, și-au cheltuit energia în procesul corupției, al demagogiei, luptându-se între ei pentru puterea și averea lor. Total inconștienți și bolnavi pentru putere. Ei sunt cei  care au distrus România Mare bătându-și astfel joc de jertfele soldaților din Primul Război mondial)

     Reîntregirea neamului ca Ideal naţional îl aveam în codul genetic, în sânge cum se spune, pentru că eram toți cei care trăiam în spațiul Carpato-istro-pontic de același neam, de același sânge, vorbeam aceiași limbă, ne trăgeam din acelaşi popor, din poporul dac. De aceea aveam  „conștiința unității noastre” în subconștientul nostru colectiv. Mihai Viteazul a fost primul care a dat glas acestei „conștiințe adormite a unității neamului său”, care se trăgea din neamul dac (Împăratul Rudolf l-a numit „Malus dacus”, Dacul cel rău, pe Mihai Viteazul. Altfel spus în Europa se știa că noi suntem poporul dac), chiar dacă trăiam  risipiți, despărțiţi în trei țări. De la Mihai Viteazul Idealul, Ideea Unității noastre a rămas şi a ars vie în sufletele noastre, ca în secolul XIX pașoptiștii să o aducă în conștiința românilor ca pe o flacără, ca pe un stindard, cu o şi mai  mare putere. Marele patriot și Gânditor politic Mihai Eminescu împreună cu un grup de patrioți (care s-au dovedit a fi niște trădători lași și slabi) a fondat în anul 1882 Societatea secretă Carpaţii care milita pentru aducerea Ardealului acasă, la Ţara mamă (pentru aceasta şi fost asasinat Eminescu), visul său împlinindu-se peste câteva decenii, în anul 1918.

      S-a mai întâmplat un lucru grav după realizarea Marii Uniri în anul 1918 : soldaţii români au luptat admirabil şi şi-au dat viaţa în Primul Război mondial ca să realizeze Marea Unire, după care au pus România Mare în braţele politicienilor, care în nici 20 de ani au făcut-o praf. De ce au făcut-o praf ? Pentru că aşa cum am arătat în studiile noastre clasa politică este formată din oameni politicianişti, bolnavi de putere, de egoplasm, de axiofagie, de inteligență negativă, care îşi urmăresc doar interesele lor personale, egoiste. Sunt bolnavi de egoplasm, de politicianism şi de individualită şi sunt total incapabil să se ridice deasupra lor pentru a lucra şi lupta pentru Ţară. Dacă ne uităm în istoria acestor ultime două secole (noi am demonstrat lucrul acesta în „Explicarea poporului român”, în „Filozofia destinului românesc”) vedem limpede cum clasa politică românească în toate epocile a făcut mai mult rău decât bine acestei Ţări, acestui neam. Faptul că după realizarea Marii Uniri în anul 1918 nu am  mai avut un Ideal naţional pentru care să luptăm ne-a făcut mult rău. Am plătit scump şi plătim şi acum lipsa acestui Ideal naţional. Ne-a făcut să ne culcăm pe tânjeală, cum se spune, să fim demotivaţi, şi ce este şi mai rău că Ţara a încăput pe mâna politicienilor bolnavi, inconștienți și hrăpăreți…

     În perioada comunistă, în cea de-a doua etapă care începe în anii 1964-65,  Conducerea partidului comunist a stabilit ca Obiectiv istoric, (comuniştii s-au ferit de noţiunea de Ideal  naţional), realizarea Societăţii socialiste multilateral dezvoltate. După care România urma să treacă la cea de a doua etapă, trecerea la Comunism, realizarea Societăţii Comuniste.  Dacă în prima parte a perioadei comuniste care la noi a ţinut din 1948 până în 1964 clasa politică românească a băgat  oamenii în puşcării, a jefuit resursele Țării la ordinul Moscovei, bogăţiile României luând calea Rusiei, o dată cu venirea la Putere a lui Nicolae Ceauşescu în anul 1965 a început în istoria acestui popor perioada în care s-a construit în România cel mai mult. Pentru că a existat un singur partid, cu un singur Conducător, care a avut ca Obiectiv construirea în România a unei Economii dezvoltate care să nu mai fie la cheremul imperialiştilor, adică a Multinaționalelor și al Guvernelor Occidentale. Obiectivul era Construirea Societăţii socialiste multilateral dezvoltate. Accentul cade pe noţiune de  construire, pe verbul a Construi. În 25 de ani România devenise o  naţiune independentă şi suverană, cu o Economie nu foarte dezvoltată, cât excedentară, care putea construi orice de la ac la avioane, care dădea de lucru tuturor locuitorilor ei, şi care  putea să asigure existenţa celor 23 de milioane de locuitori. Îi putea hrăni, îi putea educa, forma ca muncitori şi specialişti. Economia României din perioada postcomunistă nu mai poate lucrul acesta, nu mai poate să le dea românilor de lucru, nu mai poate construi nici ace, nici cuie,nimic, de aceea i-a izgonit peste hotare, nici să-i hrănească nu mai poate, ea nu mai există de fapt fiind  doar o Piață de desfacere.

   Din păcate Nicolae Ceauşescu, un Conductor de formaţie stalinistă, paranoic bolnav de putere, și el și soția lui, a făcut greve greşeli economice și sociale astfel că începând cu anul 1982, când România a trebuit să-şi plătească datoriile, nivelul de trai în țară a scăzut în mod abrupt…În primul rând însă Sistemul socio-economic românesc se afla, începând cu anul 1948, introdus în Marele Experiment socio-economic şi politic negativ, care a fost Experimentul comunist mondial distructiv şi autodistructiv. Acesta fiind, aşa cum am mai spus, o Metodă, cea mai mare şi eficientă Metodă a Războiului mascat invizibil. Altfel spus în perioada comunistă ţările comuniste, şi desigur şi România, s-au aflat în Război, (înlăuntrul Experimentului comunist, deci înlăuntrul Războiului mascat care era fenomenul comunist,  și victimă a lui !)  fără să știe, într-un război mascat și pervers care le distrugea din interior, pe care noi l-am numit Războiul mascat invizibil. Acest adevăr, dumneavoastră, românii, și mass-media, oamenii de ştiinţă  îl aflaţi pentru prima dată acum după 70 de ani de la trecerea României pe calea comunismului.  Popoarele care au făcut parte din Sistemul comunist mondial, sociologii, psihologii, ideologii din aceste Ţării, şi din toată lumea, află acum pentru prima dată de când a fost instaurat Comunismul în istorie, în anul 1917 în Rusia, şi pentru prima dată de la căderea  lui în anul 1989, că popoarele din fostul Lagăr socialist, aflându-se în interiorul Experimentului comunist mondial, )metodă a Războiului mascat invizibil, cum am demonstrat mai sus) ele de fapt s-au aflat în interiorul unui Război mascat invizibil, (informaţional, psihologic, economic, educaţional, etc) care le-a măcinat şi le-a intoxicat, îmbolnăvit, deformat pe dinlăuntrul lor. Vai şi în aceiaşi situaţia, condiţie umană, s-au aflat şi popoarele care au trăit şi trăiesc în Capitalism, tot într-un Război mascat şi invizibil s-au aflat şi se află şi ele, numai că Războiul în care s-au aflat şi se află ele arată altfel. (De această problemă  ne ocupăm într-un alt Studiu)

     Să ne imaginăm că în decursul unui Secol am trece Sistemul economic, (Socio-economic) al Statelor Unite de la Capitalism la Socialist, după care peste 40 de ani l-am trece înapoi de la Socialism la Capitalism…Ce s-ar întâmpla cu Statele Unite ?, s-ar alege praful de ele, s-ar dezintegra…Pentru că Metoda trecerii unui popor, a unui Sistem economic naţional de la Capitalism la Socialism şi de la Socialism la Capitalism este o Metodă a Războiului Economic (a Războiului mascat invizibil) prin care distrugi o Economie naţională şi un popor fără să foloseşti  armata, tancurile şi tunurile și care funcţionează în orice ţară. Altfel spus, repetăm şi subliniem, această Metodă de distrugere a unor Economii naţionale întregi şi a unor Societăţi naţionale, care este folosită de Stăpânii lumii, de Marii Bancheri Internaţionali, (care sunt şi Marii Asasini economici ai planetei), de Guvernele Capitaliste și de Marile Corporaţii pentru a-și mări Capitalul din Băncile lor este o Metodă a Războiului Mascat invizibil. Este deci Război ! 

     Or Sistemul socio-economic românesc după 1948 a fost trecut de la Capitalism la Socialism, fiind introdus în Experimentul mondial şi naţional comunist, Experiment prin esenţa şi natura sa distructiv şi s-a ales praful şi de Sistemul economic și de poporul român și de România, de noi toţi. Perioada aceasta 1948-1964 a fost cea mai cumplită din istoria României, când România a fost dată cu două decenii înapoi. A urmat, aşa cum ştim, partea a doua a Perioadei comuniste dintre anii 1965-1989, când a căzut Ceauşescu. Este perioada când s-a construit cel mai mult în Istoria României. Dar ce păcat că România s-a aflat introdusă pe o Linie de evoluţie negativă, într-un Mare Experiment negativ, că era introdusă într-o Macro-situaţie distructiv şi autodistructivă, băgată într-o Fundătură istorică. Idealul naţional comunist, acela al Construirii Societăţii socialiste multilateral dezvoltate, era un ideal fals, nu unul autentic. Mergeam într-o direcţie care nu ducea nicăieri, care se înfunda. Şi aţi văzut că ne-a condus pe o pistă falsă şi distructivă 40 şi ceva de ani. Şi cât rău ne-a făcut !

    Acum trebuie să descoperim şi să creăm deci UN IDEAL NAŢIONAL AUTENTIC, CARE SE NAŞTE DIN NEVOILE, DIN SIMȚIREA, GÂNDIREA,  EXPERIENŢA ŞI ASPIRAŢIILE ACESTUI POPOR NECĂJIT ŞI JEFUIT, din miturile, din spiritualitatea, din sufletul românesc, din toată cultura, din toată istoria lui de popor milenar. De popor care a fost de la Decebal încoace un Popor victimă, umilit, nefericit, jefuit, amenințat mereu cu dispariția…

     Dacă Idealul naţional al românilor înainte de 1918 a fost Reîntregirea Ţării, care ştim de ce nu a durat mult, de ce a durat atât de puţin, acum Idealul românilor trebuie să fie   Rezolvarea Marii Problemei româneşti, adică ieşirea pentru totdeauna a poporului român din condiţia de popor victimă al Istoriei, despre care am vorbit în lucrările noastre „Explicarea poporului român”, „Filozofia destinului românesc” şi în „Scrisorile literare şi pedagogice” pe care le citiţi acum. Scrisori în care românii află în ce situaţie foarte gravă, complexă şi periculoasă ne aflăm noi, ca popor şi ca indivizi umani, şi din care învăţăm cum putem ieşi din această Situaţie…Despre care am spus că este o MACRO-SITUAŢIE CAPCANĂ MALAXOR în care toţi suntem măcinaţi de 27 de ani !

    A ieşi din Situaţia de popor victimă, situaţia în care suntem de la Decebal încoace, ceea ce echivalează cu Rezolvarea Problemei româneşti înseamnă mai întâi a ieși din această Macro-situație Capcană Malaxor în care am fost băgați după 1989. (La ora actuală Guvernanţii, Partidele politice, Mass-media, Oamenii de ştiinţă şi de cultură români habar nu au că ne găsim în Război, într-o Macro-situaţie Capcană Malaxor. De asemenea habar nu au cum s-ar putea ieşi din această Macro-situaţie Capacană-Malaxor–Fundătură istorică îngrozitoare. Biroul de viitorologie ştie acest lucru. De aceea noi am putea salva poporul român şi România, pe când actualii guvernanţi şi actualele partide politice nu ştiu acest lucru. Se află în Situaţie de Minus informaţie şi de Fenomen Minus Informaţie) După ce vom ieși din această Situație, ceea ce nu este foarte ușor, trebuie să ieșim de pe această Calea capitalistă de dezvoltare, care ne-a distrus, și să intrăm pe o altă  Cale de dezvoltare şi evoluţia şi anume pe CALEA CONSTRUIRII SISTEMULUI SOCO-ECONOMIC DE EVOLUŢIE. Cititorii mai vechi ai lucrărilor noastre, în primul rând ai  cărţilor „NOUA ŞTIINŢĂ ECONOMICĂ A SECOLULUI XXI SAU PSIHO-ECONOMIA” şi „FILOZOFIA DESTINULUI ROMÂNESC”, ştiu ce este acela Sistemul socio-economic de evoluţie.

   Ca România să iasă din acest Experiment Capcană Malaxor naţional în care am fost introduşi şi în care ne complacem, trebuie mai întâi să facem o analiză detaliată a Factorilor, a Evenimentelor, a Cauzelor care au introdus Organismul românesc în această Macro-Situaţie Distructivă şi Autodistructivă, adică în acest Experiment neocomunist care ne-a terminat în numai 27 de ani. Este de fapt o moarte în suc propriu…Să vedem Cine au avut interesul să ne aducă în această situaţie şi de ce, cum profită Marile Puteri. Corporaţiile etc, care ne-au introdus în această Macro-situaţie Capcană Concasor ? Pe mulţi dintre aceşti Factori, din aceste Evenimente le cunoaşteţi din lectura de până acum a acestor „Scrisori literare şi pedagogice”. Pentru cititorii acestei cărţi, căci Scrisorile acestea vor alcătui o carte, o să dezvăluim toate cauzele,  toate  evenimentele, toate raţionamente şi toţi factorii care au contribuit la introducerea României în aceasta Macro-situaţie Capcană Malaxor, în care ne certăm şi ne omorâm unii cu alţii ca nişte orbeţi, în timp ce Organismul naţional se distruge cu fiecare clipă, pentru că numai anihilând-le pe acestea vom reuşi să anulăm efectele negative pe care le-au produs și le produce acest Război mascat Sistemului socio-economic românesc.

 

    Aşadar ştim că Idealul naţional al poporului român, Obiectivul lui pe termen lung, mediu şi imediat în această Perioadă postcomunistă în care am fost Victima celui mai Mare Război mascat invizibil din istorie noastră, ar trebui să fie acesta: să dorim să ieşim din Starea de popor victimă, SĂ DEVENIM ŞI NOI UN POPOR BOGAT ŞI FERICIT, pe care nu ăl mai manipulează şi nu îl mai exploatează nimeni.. Precizăm că în această Perioadă istorică postcomunistă poporul român nu are nici un ideal, nici un obiectiv. Trăim la întâmplare, suntem turma de oi rătăcită şi risipită în pustiu, care habar nu are ce este cu ea nici în prezent şi nici în istorie şi încotro merge. Şi ceea ce este foarte grav este nici nu doreşte să ştie lucrurile acestea. Subliniem deci, că la nivel de colectivitate, la nivel de popor noi nu avem nici un Obiectiv, nici pe termen scurt, nici pe termen mediu. Iar pe termen lung ca popor nu avem, aşa cum am mai spus, un Ideal istoric. Şi asta în primul rând pentru că suntem mai mult o populaţie decât un popor, şi în al doilea rând pentru că politicienii, clasa politică, dar şi oamenii de cultură (în afară de noi, Biroul de viitorologie de la Bucureşti), Elita negativă a României (am arătat  mai înainte că România nu a avut şi nu are o Elită pozitivă, a avut în schimb şi are o Elită negativă, şi asta ne-a făcut mult rău) AU FOST INCAPABILE SĂ-I DĂRUIASCĂ POPORULUI ROMÂN UN IDEAL. Acesta a fost un mare nenoroc, o mare pierdere pentru noi.  Am arătat la începutul  acestei Scrisori cum un Popor fără  un Ideal istoric este de fapt un Orb nefericit  într-un Pustiu, care nu ştie încotro să meargă. Care nu are nici încotro să meargă. Noi, Biroul de Viitorologie, îi mulţumim Domnului că ne-ai inspirat şi ne-a ajutat să-i dăruim poporului român şi României al Doilea Ideal naţional după Idealului Reîntregirii pe care am realizat-o cu mari jertfe în anul 1918.

     Dar dacă noi ca popor nu avem nici o dorinţă, nici un Ideal, avem în schimb dorinţe şi proiecte, obiective, Idealuri ca indivizi umani. Nu este desigur nici lucrul acesta rău, care este  cât se poate de normal. Din păcate Obiectivele, Idealurile românilor în viaţă sunt în general  materiale, şi mercantile, terestre, de condiţie joasă, cei mai mulţi români rămânând la stadiul acesta, să îmi fac o vilă cu cât mai multe camere, chiar dacă sunt un incult şi un mărginit, să am maşini de top, foarte costisitoare, femei, să am o facere, să îmi fac vacanţa în locuri cât mai exotice, să fac afaceri (imorale) ca să mă îmbogăţesc, să ajung parlamentar, prefect, ministru ca să mă folosesc de funcţie pentru a mă îmbogăţi. Idealurile  mercantile, terestre, joase ale multor români îi transformă în parveniţi, în oameni mici, înguşti, care trăiesc o viaţă seacă, la un nivel jos, doar pentru ei. Și asta își pune amprenta asupra poporului, asupra culturii lui, a funcţionării lui ca popor și ca națiune.

      În general dorinţa şi visul  românilor este acesta :  Să trăim şi noi, ca indivizi, subliniem, fericiţi cum trăiesc cei din Occident. Asta avem în subconştientul şi în mintea noastră. Cei mai mulţi dintre noi se gândesc cum să le fie lor bine, cu cât mai puţină muncă. („Să trăim bine”, lozincă exprimată de unul dintre cei mai ticăloşi Preşedinţi pe care i-a avut România după 1989. Este vorba de Traian Băsescu). De aceea toţi Preşedinţii și toți cei care au fost la Conducerea Țării după Ceauşescu gândindu-se numai la biele lor, la intereselor lor meschine de indivizi corupți, cu voia lor sau fără să vrea au participat în mod direct la distrugerea României. Acelaşi lucrul îl afirmăm despre cei care au făcut parte din Guvernele  şi din Parlamentele României, despre cei care s-au aflat la Conducerea Instituţiilor ţării în această perioadă istorică. Majoritatea şi-au urmărit numai interesele personale, egoiste, de jivine nesătule, preocupaţi fiind de cât să fire cât mai mult ca să se îmbogăţească. Pentru ei România şi poporul român nu au existat.

      Desigur că este normal ca orice fiinţă umană de pe acest  pământ, şi din Ţara aceasta, să dorească să trăiască bine. Să trăim ca în Occident. (Numai că acum lucrurile s-au stricat şi în Occident). Fiind însă un popor cu o psihologie bolnavă, patologiile pe care le-am numit Egoplasm şi Individualita ne fac să ne gândim numai la noi, întreaga noastră viaţă psihică şi socială să fie centrată pe persoana noastră. Aşa se explică de ce politicienii, în general românii care ajung într-o funcţie mai înaltă, îşi urmăresc mai mult interesele lor personale, uitând total de interesul general al Ţării, de cei care i-au ales. Şi pentru că noi, românii, în cea mai mare parte,  nu suntem capabili să gândim mai departe de lungul nasului, adică să ne gândim şi la binele Ţării, nu numai la al nostru, noi simţim şi gândim aşa cum gândim, adică egoist, îngust şi limitat, ne  comportăm aşa cum ne comportăm, egoist, îngust şi limitat, în funcţiile pe care le avem în Instituţiile în care lucrăm. Ne gândim în primul rând cum să ne îmbogăţim noi ca indivizi umanei, nu ne gândim să rezolvăm problemele Instituţiei şi ale Ţării.  Şi asta face ca să fim mai mult o populaţie decât un popor.

UN  IDEAL NAȚIONAL CARE SĂ NE UNEASCĂ ȘI SĂ NE MOTIVEZE, CARE SĂ NE ARATE CALEA PE CARE SĂ MERGEM AR FI SALVAREA NOASTRĂ !

     Sunt foarte puţin românii, care ajunşi în funcţii, în diferite Instituţii şi domenii de activitate, se gândesc întâi la interesul general al Ţării, şi apoi la interesul lor personal.  Am arătat că acest fapt se datorează patologiilor psihologiei poporului român despre care vorbit în cărţile noastre „Psihologia şi Pedagogia poporului român” şi „Explicarea poporului român”.  Câţi dintre români s-au gândit că noi, şi copiii noştri, putem să trăim ca în Occident, adică să trăim bine, să ne putem realiza ca personalităţi umane, noi şi copii noştri, putem să avem maşini şi să ne petrecem concediile ca în occident, DACĂ ROMÂNIA VA FI O ŢARĂ DEZVOLTATĂ, PUTERNICĂ, SUVERANĂ, BOGATĂ, CU O ECONOMIE CARE FUNCŢIONEAZĂ CA CEASUL, O ŢARĂ CARE NU MAI POATE FI ÎNGENUNCHEATĂ ŞI JEFUITĂ AŞA CUM A FOST PÂNĂ ACUM  DE LA DECEBAL ÎNCOACE, CÂND AM FOST UN POPOR VICTIMĂ, UN POPOR CAPTIV. ACEASTĂ ROMÂNIE, BOGATĂ, PUTERNICĂ, SUVERANĂ, CĂREIA NICI O ŢARĂ, NICI O FORŢĂ DIN LUME NU POATE SĂ-I FACĂ RĂU TREBUIE SĂ FIE IDEALUL NOSTRU NAŢIONAL. Şi dacă vom ajunge să fim Ţara aceasta, România aceasta de care vorbim aici. ATUNCI O SĂ PUTEM SĂ FIM ȘI FERICIȚI, SĂ TRĂIM BIE „CA ÎN OCCIDENT” ȘI SĂ NE REÎNTREGIM CU PROVINCIILE FURATE, ADICĂ VOM TRĂI A DOUA REÎNTREGIRE A ROMÂNIEI. Vom putea să trăim de acum sute de ani înainte ca o Românie întregită !Această Ideea trebuie să ne rămână vie în Minte şi în Subconştient: DACĂ  ORGANISMUL NAŢIONAL A CĂRUI CELULĂ SUNT ESTE BOGAT ŞI FERICIT ŞI EU, INDIVIDUL UMAN, CELULA LUI, VOI FI BOGAT ŞI FERICIT.  Dacă nu, NU! Noi, românii, suntem acum săraci şi nefericiţi pentru că România, Organismul naţional românesc din acre facem parte este sărac şi nefericit.

     După 1989 România a avut o excelentă posibilitate, de fapt mai multe posibilităţi, de a aduce Basarabia şi Bucovina acasă !  Iliescu ar fi putut cu ușurință să facă lucrul acesta dacă nu ar fi fost sluga Moscovei ! Dacă ar fi ținut cât de cât la țara și la pământul care l-au hrănit. Ţigan fiind  însă nu ia păsat nici de ţara nici de poporul care l-au hrănit !  Posibilităţi, şanse pe care noi le-am ratat, aşa cum am ratat mai toate şansele în istorie. Şi asta  tot datorită patologiilor Psihologiei poporului român, şi clasei politice româneşti, care a fost aceiaşi de pe vremea lui Tudor Vladimirescu, când o numea tagma jefuitorilor, până azi, când este aceiaşi tagmă a jefuitorilor. Sigur că după 1989, când URSS s-a destructurat, când Rusia a trecut printr-o criză profundă, noi am fi avut posibilitatea  de a ne uni cu Moldova, dar dacă noi am fost o ţară săracă, jefuită, Moldova a fost la fel, clasa politică din România şi din Moldova fiind tagme de jefuitori, grupări de interese şi de  jefuitori cine să facă unirea ?.

    În concluzie dacă România ar fi astăzi o ţară cu 30-40 de milioane de locuitori, cu o economie foarte dezvoltata şi competitivă ca a Germaniei şi a Japoniei, în care vin să lucreze specialişti din  alte ţări pentru că aici este mai bine, aşa cum pleacă medicii şi cercetătorii ştiinţifici români să lucreze în alte părţi,  condusă de Oameni politici patrioţi, inteligenţi, mari oameni politici (şi nu de politicianişti). NOI, ROMÂNII, COPIII ŞI NEPOŢII NOŞTRI, AM FI OAMENI FERICIŢI, BOGAŢI, MAI BOGAŢI ŞI MAI FERICIŢI DECÂT CEI DIN OCCIDENT. ÎNŢELEGEŢI ? DAR NUMAI ÎN ACEST CAZ. Dacă avem o Românie  cu o Economie care să meargă ca ceasul, dezvoltată, avansată, în care noi, românii vom munci aşa cum muncesc nemţii și japonezii (să fim disciplinaţi ca nemţii şi harnici ca japonezii), o Naţiune puternică puternică, pe care să n-o mai poată  manipula și îngenunchea nimeni.

 

    Aşa ne-am imaginat, aşa am gândit IDEALUL NAȚIONAL AL POPORULUI DACO-ROMÂN ȘI CALEA PE CARE SĂ MERGEM, SĂ DEVENIM UN POPOR DEZVOLTAT, PUTERNIC, UNIT, BOGAT, ATÂT DE MARE ÎNCÂT NICI UN ALT POPOR NU NE MAI POATE FACE RĂU. Un popor care se dezvoltă şi evoluează continuu devenind atât de puternic încât nici o Putere străină nu-i mai poate pune existenţa şi bunăstarea în pericol. Şi am ajuns astfel la Teoria formulată de noi cu mulţi ani în urmă, descrisă în cărţile noastre, pe care am numit-o Teorie nivelului superior de dezvoltare şi evoluţie de la care încolo Sistemului socio-economic naţional nu-i mai poate face nimeni şi nimic rău. Într-un viitor dacă s-ar p putea cât mai apropiat acolo trebuie să ajungă România, atât de mult să evolueze Sistemul socio-economic românesc încât să treacă acea  Linie, acel Nivel de  dezvoltare şi evoluţie de la care încolo nimeni şi nimic nu-i mai poate face rău. De la care încolo Sistemul socio-economic naţional, în cazul nostru Organismul naţional românesc, devine un Organism naţional etern, care poate asigura celulelor sale, adică oamenilor care trăiesc în el, un nivel de trai şi un nivel educaţional foarte ridicate, care poate să le asigure tuturor oamenilor locuri de muncă, astfel încât şomajul să dispară pentru totdeauna, o viaţă şi un destin în care oamenii se pot realiza pe deplin ca Personalităţi creatoare. Şi în care  toţi cei care vor trăi în acest  Organism, în acest Sistem socio-economic naţional vor fi fericiţi. Acesta este SISTEMUL SOCIO-ECONOMIC DE EVOLUŢIE DESCOPERIT DE NOI, CU VOIA ŞI MILA DOMNULUI, EL FIIND O CREAŢIE A GÂNDIRII  SOCIALE ROMÂNEŞTI.

 Mai multe despre acest Sistem în Scrisorile literare şi pedagogice viitoare. La finalul a cestei Scrisori îi mulţumim Domnului că ne-a inspirat şi ne-a ajutat să descoperim Idealul naţional al poporului daco-român, pe care aşa cum vedeţi îl dăruim cu toată dragoste poporului român, românilor…

    Mai precizăm de asemenea că dacă mai rămânem pe Calea  pe care ne aflăm acum vom dispărea cât de curând. Aşa dar trebuie să ieşim cât mai repede de pe această Cale capitalistă de dezvoltare, (care numai de dezvoltare nu este, în realitate fiind una de distrugere)  care este una negativă, care a produs involuţia Sistemului soio-economic românesc şi să apucăm pe Calea care ne va duce la realizarea Idealului naţional pe care l-am prezentat în această Scrisoare literară şi pedagogică. Fie ca Domnul să ne ajute pe calea pe care am pornit !

  1. 03. 2017 Prof. ŞTEFAN DUMITRESCU, scriitor, Purtător de cuvânt al Biroului de viitorologie de la Bucureşti

 Să reținem :

Strigătul disperat al unui om de afaceri: „România este o junglă în care orice om cinstit este nenorocit de sistemul corupt“ (din ziarul „Adevărul”, din 15 martie 2017) Lucrul acesta se întâmplă pentru că ne găsim în Războiul mascat invizibil, în Macro-Situația Capcană  Malaxor care ne macină zi de zi. Oare  cât mai trebuie să mai așteptăm tot vorbind degeaba și pierzând vremea ? Acest Strigăt disperat al Omului de afaceri confirmă Teoria noastră că România se găsește înăuntrul unui Război sofisticat, foarte savant, subtil, perfid și foarte distructiv, fiind Victima lui, total neputincioasă în fața unui asemenea Război invizibil și foarte savant.

15. 03. 2017                    ȘTEFAN DUMITRESCU