REALIZAREA REVOLUȚIEI COMPETENȚEI ÎN ROMÂNIA

  REVOLUȚIA COMPETENȚEI ÎN ROMÂNIA.  CU CÂTEVA SĂPTĂMÎNI ÎN URMĂ DOMNUL CORNEL NISTORESCU,  

 

 

REVOLUȚIA COMPETENȚEI ÎN ROMÂNIA.  CU CÂTEVA SĂPTĂMÂNI ÎN URMĂ DOMNUL CORNEL NISTORESCU, REDACTORUL ȘEF AL ZIARULUI „COTIDIANUL”, A LANSAT ÎN ZIARUL SĂU, CHIPURILE, O CAMPANIA DE PRESĂ PENTRU REALIZAREA „PRIMEI REVOLUȚII A COMPETENȚEI ÎN ROMÂNIA”.  PENTRU CĂ ACEASTA ESTE O TEMĂ FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU POPORUL ROMÂN, PENTRU NOI TOȚI, NOI, BIROUL DE VIITOROLOGIE DE LA BUCUREȘTI, NE-AM ANGAJAT CU TOATĂ SERIOZITATEA ÎN REALIZAREA  UNUI PROIECT NAȚIONAL PRIN CARE  ACEASTĂ REVOLUȚIE AR PUTEA FI REALIZATĂ ÎN ROMÂNIA… PÂNĂ ACUM DOMNUL NISTORESCU A PUBLICAT ÎN „COTIDIANUL” CÂTEVA  PĂRERI, SUBLINIEM, PĂRERI, ALE UNOR OAMENI CARE AU SPUS ȘI EI CE AU CREZUT.  AM TRIMIS PÂNĂ ACUM PATRU ARTICOLE PE ACEASTĂ TEMĂ PE CARE DOMNUL NISTORESCU NU LE-A PUBLICAT ÎN ZIARUL SĂU.  PĂREREA NOASTRĂ ESTE CĂ DE FAPT NICI  DÂNSUL NU CREDE ÎN POSIBILITATEA  REALIZĂRII ACESTEI  REVOLUȚII ÎN ROMÂNIA. CI DOAR A VRUT SĂ-ȘI VÂNDĂ MAI BINE ZIARUL…NOI TRANSFORMĂM ACEST DEMERS AL DOMNULUI NISTORESCU ÎNTR-UN EXPERIMENT  SOCIO-EDUCAȚIONAL NAȚIONAL.

  HAIDEȚI SĂ VEDEM, NOI, ROMÂNII,  DACĂ ESTE CINEVA INTERESAT SĂ  FIE REALIZATĂ O ASEMENEA REVOLUȚIE ÎN ROMÂNIA.  DE ACEEA VĂ RUGĂM SĂ INTRAȚI PE SITE-UL www.stefandumitrescu.com  LA RUBRICA „REVISTA  RECONSTRUCȚIEI ROMÂNIEI” PENTRU A LECTURA ARTICOLELE NOASTRE, CE SE VOR CONSTITUI ÎNTR-O CARTE, PE ACEASTĂ TEMĂ. ESTE POSIBILĂ DECI, DRAGI ROMÂNI, O REVOLUȚIE A COMPETENȚEI ÎN ROMÂNIA ? INTERESEAZĂ EA  PE CINEVA ? HAIDEȚI SĂ VEDEM. AȘTEPTĂM PĂRERILE DUMNEAVOASTRĂ PE ADRESA DE CONTACT A SITE-ULUI NOSTRU. VĂ MULȚUMIM !

 

Ștefan Dumitrescu - TOŢI TE CREZURĂ, NEAMUL MEU, NEROD !

 

 

 

 

BIROUL DE VIITOROLOGIE DE LA BUCUREȘTI

 

ÎN PROBLEMA NECESITĂȚII UNEI  REVOLUȚII A COMPETENȚELOR ÎN ROMÂNIA

 

Să fie într-un ceas bun întâlnirea noastră, stimate domnule Cornel Nistorescu. Fie ca Domnul să ne fi întâlnit  și să ne ajute să colaborăm  fructuos în speranța că vom  ajuta măcar puțin acest popor să se trezească și să se salveze în istorie. Îl felicităm pe gazetarul onest care sunteți și pentru modul curajos în care atacați problemele pe care le tratați în articolele dumneavoastră. Fie ca demersul dumneavoastră pe care l-ați lansat, „Prima revoluție pentru competență” să dea roade. Atâtea campanii de presă au fost făcute doar în scop comercial, pentru a vinde ziarul, dar fără nici un efect. Să sperăm că de data aceasta nu va fi așa.

Sunt scriitorul și gazetarul Ștefan Dumitrescu, membru vechi al Uniunii Scriitorilor, suntem colegi din generație, generația 70, s-o numim așa. Ne-am întâlnit și am dat mâna de mai multe ori. Ne cunoaștem deci. Pentru că prin intermediul ziarului dumneavoastră mă adresez unui număr mai mare de cititori decât ai site-ului meu (www.stefandumitrescu.com) și pentru că aș dori să mi se acorde credibilitate, având lucruri foarte importante, foarte grave de spus în legătură cu această temă, vă rog să îmi permiteți să spun mai multe lucruri despre mine.

Sunt autorul  a 5 romane publicate, „Delirul, vol II”, continuare la romanul „Delirul, vol I”, așa cum l-ar fi scris Marin Preda, (roman ieșit câștigător la Concursul  literar organizat în anul 1992 de revista Expres Magazin și familia lui Marin Preda. Lecturând romanul juri că el a fost scris de Marin Preda), publicat de editura Fortuna, în anul 2004, lansat la Târgul de carte Gaudeamus din București în noiembrie 2004 , „Și tu vei fi văzduh”, apărut la editura Anamarol, București, 2007,  „Feodor Mihailovici, Dostoievski s-a sinucis la București”, „Prea adânc m-ai rănit femeie”, și „Marea dragoste”, apărute le editura eLiteratura, București, în 2014, 2015 și 2016.   Am luat 13 premii naționale de dramaturgie la Festivalurile de teatru și la Concursurile naționale de dramaturgie, și am două cărți de gazetărie, publicate on-line, „Experimentul Mihai Eminescu”, și „Scrisori literare și pedagogice adresate românilor pe drumul salvării poporului român și al României”. Cărțile acestea se pot citi pe site-ul  www.stefandumitrescu.com

Așadar suntem colegi de gazetărie într-o perioadă foarte tulbure și gravă pentru România. Aș spune decisivă. Modelul meu de gazetar este Mihai Eminescu. În cartea ”Experimentul Mihai Eminescu” mi-am propus să merg pe urmele lui, să-l continui în gazetărie pe Eminescu. O să vă convingeți dacă o să lecturați aceste două cărți conținând Articole de gazetărie.  Mă puteți cunoaște mai bine dacă intrați pe site-ul meu www.stefandumitrecsu.com.

 

Însă eu nu am intrat în acest demers inițiat de dumneavoastră – acela al realizării unei revoluții a competențelor în România – ca scriitor, ci ca  analist și cercetător cu o bogată experiență în domeniul studiului sistemelor și fenomenelor socio-economice în vederea elaborării scenariilor viitoriste privind viitorul României. Sunt unul dintre cercetătorii importanți  ai Biroului de viitorologie de la București și Purtătorul de cuvânt al Biroului de viitorologie, singurul Grup de viitorologi  din țara aceasta. Așadar problema lansată de dumneavoastră – aceea a realizării unei Revoluții a competențelor în România – eu o abordez ca viitorolog, ca cercetător în domeniului Psihologiei, al Pedagogiei, al evoluției fenomenelor și Sistemelor socio-economice. Biroul de viitorologie a fost înființat în primele luni ale anului 1990, el este format dintr-un Grup de cercetători în domeniul științelor sociale pasionați de studiul viitorului.  Ne-am dedicat total  munca noastră României și poporului român, ajutării poporului român să se salveze în istorie. Ca să îl cunoașteți mai bine pe omul de știință Ștefan Dumitrescu mai amintesc:

Sunt autorul următoarelor cărți publicate : „Psihologia și pedagogia poporului român”, „Explicarea poporului român”, ”Revoluția Binelui”, apărute la editura eLiteraturea București, 2015, 2016, al  cărții, al cărții  „Noua știință economică a secolului XXI sau Psiho-Economia”, (sub tipar la editura eLiteratura, va apare în toamna aceasta), „Inteligența pozitivă și Inteligența negativă (un nou tip de Inteligență, descoperit și teoretizat de subsemnatul în psihologie), „Filozofia destinului românesc””, „Reforma autentică a Învățământului”, „Manualul revoluției autentice și pașnice care va salva România”, acestea fiind publicate pe www.amazon.com și pe www.stefandumitrescu.com.

Alte  descoperiri și realizări  în articole următoare dedicate acestei teme a  ”REVOLUȚIEI COMPETENȚELOR ÎN ROMÂNIA”.

Vă voi spune numai câteva lucruri care s-au afirmat despre cercetătorul și analistul în domeniul științelor sociale , Ștefan Dumitrescu. (O să vă fac o mare surpriză)

 

„Ştefan Dumitrescu:  În tot ceea ce faceţi şi gândiţi aveţi mai degrabă aura unui întemeietor. Cred că ar trebui să faceţi şcoală în jurul dumneavoastră, lucrând direct asupra destinelor vii prin elevii care ar putea să vă continue lucrarea, întemeind cetăţi de spirit la fel de durabile ca şi cele create la umbra măslinilor antici. Trăim vremuri prea mărunte şi interesate pecuniar ca să găsiţi o revistă deschisă imediat spre ceea ce gândiţi. Singura soluţie ar fi să vă adresaţi unei edituri ca Humanitas, care ar putea fi interesată de anvergura viziunilor dumneavoastră.”

ION ZUBAŞCU, scriitor, Revista Expres-Magazin, nr. 4, 1993

OAMENI DE ŞTIINŢĂ, ECONOMIŞTI DESPRE ȘTEFAN DUMITRESCU

STIMATE DOMNULE ŞTEFAN DUMITRESCU

„ Deoarece aveţi o serie de elemente de noutate, sincer trebuie sa recunosc că, în acest moment,  ele mă depăşesc şi încerc „pas cu pas” sa înţeleg mesajul adevărat al  descoperirii d-voastră.

Totuşi, trebuie sa înţelegeţi ca reuniunea de elemente care caracterizează descoperirea d-voastră, deşi mă depăşesc, ele mă  fascinează în actuala faza şi voi continua sa descopăr elementele de forţa pe care d-voastră le stăpâniţi cu mult mai multă uşurinţa. În consecinţă, sper ca după o meditaţie mai îndelungată să pot intra în sincronism cu descoperirea d-voastră şi să continuam dialogul pentru a va susţine.”

De aceea propun  să rămânem in legătura şi pe măsura ce înţeleg cu adevărat mesajul d-voastră Va rog sa-mi permiteţi sa va contactez, prin aceasta forma moderna – emailul.

Propun sa rămânem in contact. Cu deosebita stima,

2001  Prof     Dr. ŞTEFAN RAGALIE, Directorul Institutului de Cercetări Economice al Academiei

DL PROFESOR UNIV DR DE ECONOMIE MARIUS BĂCESCU

Message body

DOMNULE DUMITRESCU
VA MARTURISESC CA ATI SCRIS O CARTE F. INTERESANTA, IN PRIMUL RAND
PENTRU ECONOMISTI. EU AS PREFERA SA PUBLICAM CARTEA LA EDITURA
ACADEMIEI OAMENILOR DE STIINTA. DUPA CUM BINE STITI, ACADEMIEI NOASTRE
DE UN AN I S-AU RIDICAT TOATE FONDURILE DE FUNCTIONARE. IN PREZENT SUNTEM IN
DIALOG CU PARLAMENTUL PENTRU A SE REVENI LA VECHEA SITUATIE. NU STIM CARE
VA FI REZULTATUL FINAL. DECI NOI AVEM TOATA BUNAVOINTA, DAR NU AVEM PUTERE.
ASA CA SINGURA SOLUTIE ESTE SA GASIM O SPONSORIZARE PENTRU PUBLICARE.
AS FI MANDRU SA O GASIM. SA DEA DUMNEZEU. MA STRADUIESC SI EU SA GASIM.
PENTRU CA AVEM NEVOIE DE MAI MULTI BANI. EU NU VREAU SA VA MINT.
AL DVS. SUSTINATOR FIDEL, PROF. M. BACESCU
2009
Prof. univ.dr. MARIUS BACESCU
ASE Bucuresti
Tel:0745927010
e-mail:mariusbacescu@gmail.com

DL PROFESOR UNIV DR EMIL PĂUN DESPRE „PSIHOLOGIA ȘI PEDAGOGIA POPORULUI ROMÂN”

Cartea pe care o lansezi astăzi, „Psihologia si pedagogia poporului roman”, constituie una dintre lucrările reper referitoare la identitatea poporului nostru, supusa mereu unor contaminări si presiuni care sunt pe cale sa o destructureze. Intr-o perioada frământata, când valorile, certitudinile valorice au intrat intr-un proces de anomie, lucrarea ta, in fapt întreaga ta opera reprezintă si întruchipează speranța ca acest popor poate fi salvat, intre altele, prin educație. Conceptul de  „educație totala” m-a trimis cu gândul la importante concepte formulate de-a lungul timpului: grecescul „kalokagathia”, „educația negativa” a lui J. J. Rousseau si altele. Citind cărțile tale, constat, intre altele, intenția ta, neexprimata explicit, de a realiza o perspectiva pansofică (ca si Comenius) asupra lumii actuale si asupra educației ca modalitate de a schimba lucrurile, de a revaloriza sursele majore ale identității noastre etnoculturale. Intr-un fel, cărțile tale (si cea lansata astăzi) constituie si o reacție necesara la tăvălugul globalizării culturale si identitare. In multe privințe, opiniile noastre se întâlnesc. Intr-un studiu referitor la fenomenele identitare in societatea contemporană ( publicat cu 10 ani in urma) afirmam;”Globalizarea culturala, așa cum se manifesta in prezent, ia forma unui „imperialism sau capitalism cultural” si, de aceea, se impune o regândire profunda a acestei evoluții care afectează, in mod evident, identitatea culturala individuala si colectiva”. Cu cat mai multe voci in aceasta direcție cu atât mai bine. Iar tu, prin lucrările tale, ești una dintre vocile cele mai puternice.

Cu bucuria profesorului care este mândru de realizările remarcabile ale fostului sau student, te felicit si-ti urez sănătate pentru a-ti duce la capăt proiectele.

Prof.univ.dr. Emil Păun

Universitatea din București

  1. 11.2015

Cu umilință vă mărturisesc că  v-am spus lucrurile acestea despre mine tocmai pentru a mi se acorda credibilitate,  tema acesta propusă de dumneavoastră fiind foarte grea și complexă, ea cerând o abordare științifică serioasă, profundă, detaliată și holistică în același timp… Și pentru că situația României și a poporului român la acest capitol,  AL COMPETENȚELOR , este foarte gravă, periculos de gravă și foarte importantă, Biroul de viitorologie, stimate domnule Cornel Nistorescu,  vă propune realizarea unui studiu pe această temă pe care  să-l publicăm în serial, articol după articol, în Cotidianul,  articole care vor fi adunate  la final într-o carte. Sperăm să fiți de acord..  Acesta fiind primul Articol.

1

Și acum răspunsul la prima întrebare pusă de dumneavoastră.

Da, România are o mare nevoie, o nevoie imperioasă de o Revoluție a Competenței, a competențelor mai bine zis, în acest moment istoric, în această perioadă istorică. O revoluție în domeniul competenței ar fi unul din Factorii care ar susține dezvoltarea sănătoasă a Sistemului socio-economic românesc, care ar ridica nivelul de trai al românilor, care ar oferi locuri de muncă, ar crește eficiența și randamentul  Sistemului socio-economic românesc. Iar în final ar putea salva în Istorie Organismul național românesc.

Răspunsul la cea de-a doua întrebare,  în Articolul  următor care va veni.  Articol în care vom dezvolta răspunsurile la amândouă întrebările. Pentru că a răspunde cu Da și Nu la aceste întrebări nu înseamnă nimic.

Vă mulțumesc. Să-i mulțumim Domnului pentru tot. Cu prețuire, prof Ștefan Dumitrescu, Purtătorul de cuvânt a BVB. Adrese de contact : stefandumitrescu2007@yahoo.com, birouldeviitorologie2007@yahoo.com

  1. 09. 2017

PUBLICAT AZI 19.09.2007